چرا افتادگی پلک اتفاق می افتد ؟
علل افتادگی پلک
افتادگی پلک همواره پیآمد بالا رفتن سن نیست. در واقع عارضههای بسیاری وجود دارند که میتوانند باعث این نوع افتادگی پلک شوند. در ادامه با دلایل مختلف افتادگی پلک آشنا میشوید.
-
پتوز مادرزادی
پتوز مادرزادی همانطور که از نامش مشخص است، از همان بدو تولد وجود دارد. پتوز مادرزادی نتیجه رشد ناقص عضلاتی است که مسئول نگه داشتن پلک هستند. پتوز مادرزادی در اکثر موارد فقط یک چشم را درگیر میکند. ترمیم جراحی بسته به شدت عارضه و اختلال دید ناشی از افتادگی پلک ضرورت مییابد.
-
پتوز آپونوروتیک
اگر این عارضه پیامد بالا رفتن سن باشد، از آن با اصطلاح پتوز آپونوروتیک یاد میشود. به موازات بالا رفتن سن، خاصیت کشسانی پوستهای نقاط مختلف بدن، از جمله پوست دور چشمها کمتر میشود. پلک در اثر گذشت زمان و تحت تاثیر نیروی جاذبه افتادگی بیشتری پیدا میکند. افتادگی پلک ممکن است دوطرفه باشد یا در یک سمت شدیدتر باشد.
-
آسیب عصبی
عصبهایی که سیگنالها را از مغز منتقل میکنند، حرکات عضلات را کنترل میکنند. اگر این عصبها آسیب ببیند، عضلات تحت کنترل این عصبها ضعیف یا فلج میشود. سکته مغزی، دیابت، تومور مغزی و آنوریسم مغزی از جمله عارضههایی هستند که به عصبهای مسئول پلک آسیب میزنند.
-
میاستنی گراویس
میاستنی گراویس اختلالی نادر است که بر روش دریافت اطلاعات از عصبها و واکنش نشان دادن به آنها اثر میگذارد. عضلات درگیر به مرور زمان ضعیفتر میشوند و در نتیجه مشکل افتادگی به وجود میآید. این عارضه علاوه بر پلک، دیگر عضلات صورت، دست و پا و دیگر بخشهای بدن را نیز درگیر میکند.
-
بیماری عضلانی
این عارضه میتواند پیآمد دو نوع بیماری عضلانی باشد. دیستروفی عضلات بالای چشم و حلق (oculopharyngeal) عارضه اول است که منجر به ضعف تدریجی عضلات گلو و پلک بالا میشود. این عارضه نادر عموماً در بازه سنی 40 ـ 60 سال شروع میشود.
عارضه دوم مشکلی است که عموماً در اوایل دوران بزرگسالی شروع میشود و به آن افتالموپلاژی (ophthalmoplegia) خارجی پیشرونده گفته میشود. کاهش عملکرد عضلات چشم و پلک ویژگی اصلی این عارضه است و به فلج شدن چشم و پلک میانجامد.
هیچ نظری وجود ندارد