آشنایی با انواع لک صورت
انواع لک صورت
لک صورت به عنوان عارضه بسیار رایج پوستی، ممکن است به دلایل مختلف اعم از آسیبهای ناشی از نور خورشید، ماه گرفتگی، لکهای ناشی از بارداری یا بیماری، لک صورت با منشاء ژنتیکی و … ایجاد شود. گاهی این لکهها بدون نیاز به درمان خود به خود رفع میشوند.
در برخی موارد هم ممکن است به دلیل بی ضر بودن لک صورت، احتیاج به اقدامات درمانی نباشد ولی به لحاظ ظاهری، فرد را آزرده سازد و به همین دلیل درپی راهکارهای درمانی باشد. در ادامه به انواع شایع لک صورت خواهیم پرداخت و درمان مناسب برای آنها را معرفی خواهیم کرد.
هایپرپیگمانتاسیون یا لکههای پوستی
هایپرپیگمانتاسیون یا لک پوستی، ناشی از گسترش تراکم و افزایش تعداد رنگدانهای ملانین در لایههای مختلف پوست است. در این حالت پوست این مناطق، نسبت به سایر نواحی تیره تر یا در موارد نادری روشن تر میشود. این لکههای پوستی بسیار رایج هستند و معمولاً بی ضرر میباشند.
علل ایجاد هایپرپیگمانتاسیون میتواند در نتیجه عوامل ژنتیکی یا آسیب نور خورشید اتفاق بیفتد. این لکهها نقاط کوچک و مسطحی هستند که ممکن است قرمز، قهوه ای، برنزه یا سیاه باشند. لک انواع مختلفی دارد که عبارتند از:
لک صورت ناشی از التهاباتی مانند آکنه
در برخی موارد بیماریهایی مانند آکنه و عوارض ناشی از جراحت و التهابات پوست، میتواند تغییر رنگ در برخی نواحی پوست و لک پوستی ایجاد کند. در مورد لک ناشی از آکنه باید متذکر شویم، علاوه بر درمان لکها، درمان آکنه فعال هم به جهت پیشگیری از ایجاد لکههای جدید الزامی میباشد.
ملاسما
ملاسما یا لک صورت ناشی از بارداری همانطور که از نامش پیدا است، در دوران بارداری یا هنگامی که فرد برخی از انواع قرصهای ضد بارداری مصرف میکند، ایجاد شود. در این شرایط، تغییرات هورمونی که رخ میدهد منجر به افزایش ملانین (سلولی است که به پوست رنگ میبخشد) میشود. تولید بیش از حد ملانین میتواند پوست را تیره تر کند.
لکههای ناشی از افزایش سن
لکههای ناشی از افزایش سن، با بالا رفتن سن ایجاد میشوند و معمولاً در نقاطی از پوست که در معرض آفتاب بیشتری باشند مانند صورت و پشت دستها دیده خواهند شد. تشخیص لکهای پوستی ناشی از افزایش سن و افتراق آنها با سایر لکها بسیار مهم است زیرا با تشخیص صحیح و انتخاب روش درمانی مناسب، میتوان در رفع و بهبود این ضایعات بسیار مثبت عمل کرد. درمان لک ناشی از افزایش سن به دلیل قرارگیری این ضایعات در خارجی ترین سطح پوست، نسبتاً آسان است.
به عبارت بهتر میتوان گفت هر درمانی که به منظور روشن کردن این لکههای پوستی در سطح پوست انجام شود با صلاحدید پزشک میتواند مناسب باشد.
کک و مک
کک و مک نیز با دو عامل وراثت و تخریب پوست توسط آفتاب ایجاد و تشدید میشود. این لکها به رنگهای قهوهای و قرمز و با گستردگی متفاوت در افراد دیده میشوند. با وجود اینکه کک و مک جزو ضایعات کاملاً بیخطر پوست محسوب میشود، ولی برخی از افراد مبتلا به آن به دلیل ایجاد اشکال در ظاهر پوستشان، در صدد درمان این لکهها بر میآیند.
لک صورت ناشی از آفتاب
در افراد با سنین مختلف حتی جوانان، ممکن است قرار گرفتن در برابر نور خورشید، بدون استفاده از ضد آفتاب و پوشش مناسب، ایجاد لک نماید، همانطور که در این مطلب تا اینجا متوجه شدید، بسیاری از لکهای صورت و پوست، یا در نتیجه قرارگیری در مقابل نور خورشید ایجاد میشوند، یا تشدید مییابند. پس اهمیت استفاده از ضد آفتاب و محافظت در برابر نور خورشید کاملاً واضح است.
مطالب پیشنهادی :
- میکرونیدلینگ آمیا لک صورت
- مزوتراپی لک صورت
- نحوه انجام کانتورینگ صورت با تزریق ژل
- چطور صورتی زیبا داشته باشیم ؟
- کرایوتراپی راهی برای از بین بردن زگیل صورت
- لیزر کیوسوییچ تکنیک درمانی لک پوستی و پاک کردن تاتو
درمان لک صورت
امروزه با پیشرفتهایی که در زمینه درمان ضایعات پوستی به ویژه لک، صورت گرفته، طیف وسیعی از درمانهای لیزری و غیر لیزری وجود دارد . که میتواند آثار بسیار مطلوبی در رفع یا بهبود این ضایعات داشته باشد. پزشک برای شروع درمان لک صورت، پس از آنالیز پوست، باید شرح حالی از بیمار در ارتباط با سابقه حساسیت، داروهای مورد استفاده، روشهایی که قبلاً برای درمان لک صورت مورد استفاده قرار گرفته و … تهیه نماید.
به منظور درمان ، پزشک ممکن است داروهایی که نقش روشن کنندگی در پوست دارند تجویز نماید . یا به روشهای مختلف اقدام به لایه برداری پوست کند. یکی از بهترین درمانها برای لک صورت و بسیاری از مشکلات دیگر پوست، همچنین جوانسازی، استفاده از لیزر است. برای درمان کک و مک، لیزر کیوسوییچ مناسب ترین است. لیزرهای فرکسل هم با توجه به طیف وسیع تاثیراتی که روی پوست میگذارند، میتوانند گزینه مناسبی برای درمان لک صورت باشند.
هیچ نظری وجود ندارد