تزریق بوتاکس دیسپورت _ موارد منع و عوارض تزریق
موارد منع یا احتیاط تزریق بوتاکس دیسپورت
امروزه استفاده از روشهای نوین زیبایی در اکثر جوامع، بین افراد رواج پیدا کرده است. تزریق بوتاکس دیسپورت یکی از پرطرفدارترین آنها تزریق بوتاکس است که بدون جراحی انجام میشود. تزریق بوتاکس یکی از روشهای زیباسازی غیر تهاجمی به شمار میرود، به این معنا که داوطلبان انجام آن بدون نیاز به بیهوشی، برش و بخیه میتوانند به نتایج دلخواه خود دست یابند.
دیسپورت یک مادهی تزریقی است که حاوی سم بوتولینوم نوع A است و از باکتریهایی تهیه میشود که باعث بوتولیسم میگردد. این محصول در دو نوع ۳۰۰ و ۵۰۰ واحدی موجود است. ساخت انگلستان است اگر چه در کشورهای ترکیه و هند نیز مجوز تولید دارد. موارد منع مصرف این بوتاکس عبارتند از :
- نسبت به پروتئین شیر گاو حساسیت وجود داشته باشد.
- واكنش آلرژيك نسبت به ساير محصولات سم بوتولينیوم
- در محل تزریق عفونت پوستی وجود داشته باشد
- وجود بیماریهای فعال عصبی مثل ام اس، ایتون لامبرت، میاستنی گراویس
- اشکالات ریتم قلبی
- دیابت کنترل نشده
- صرع و تشنج کنترل نشده
مدت ماندگاری بوتاکس دیسپورت
دوام این بوتاکس به عوامل مختلفی بستگی دارد. مقدار مصرف دیسپورت در بین افراد متفاوت می باشد. به عنوان مثال مقدار مصرف دیسپورت در بین آقایان بیشتر از بانوان می باشد. به طور میانگین ماندگاری این داروها بین 3 الی 4 ماه بوده و دز دارو در کم یا زیاد شدن این زمان تأثیرگذار است و همچنین محل تأثیر نیز در زمان ماندگاری تأثیر می گذارد.
عوارض جانبی تزریق بوتاکس دیسپورت
با وجود اثربخشی دیسپورت، عوارض و خطراتی وجود دارند که باید به آنها توجه کرد. بعضی از این عوارض جانبی خفیف هستند و خود به خود برطرف خواهند شد. این عوارض شامل موارد زیر هستند:
- سردرد
- درد در محل تزریق
- واکنش حساسیتی در محل تزریق مانند بثورات پوستی و کهیر
- مشکلات سینوسی
- گلودرد
- تورم چشم
- حالت تهوع
- عفونت دستگاه تنفس فوقانی
اگر یکی از این علائم تشدید شدند یا تا یک تا دو روز بعد از تزریق بهبود پیدا نکردند با پزشکتان تماس بگیرید. افرادی که داروهای شل کننده عضلانی یا ضد کولینرژیک مصرف میکنند ممکن است علائم شدیدتری را احساس کنند؛ زیرا این داروها با دیسپورت تداخل دارند.
هیچ نظری وجود ندارد